Cursusaanbod

Basiscursus (digitale) fotografie

Tijdens deze bijeenkomst leer je de mogelijkheden van van je digitale spiegelreflexcamera beter kennen. Begrippen zoals diafragma, sluitertijd en iso-waarden passeren natuurlijk de revue. Door beter grip te krijgen op het eindresultaat zal het plezier in de fotografie alleen maar toenemen.
De cursus wordt op ‘maat’ gemaakt. Dat betekent dat we voorafgaand aan de cursus contact hebben en bepalen we samen hoe ik het programma het best kan laten aansluiten op uw wensen.

Naast alle technische zaken die het beeld beïnvloeden wordt er ook aandacht besteed aan ‘het kijken’. Kijken en zien maken het verschil tussen een standaardfoto waaraan de kijker snel voorbij gaat, en de foto die werkelijk het bekijken waard is.

De eerste bijeenkomst wordt afgesloten met het geven van een opdracht.

Tijdens de tweede, kortere, bijeenkomst wordt er naar de resultaten gekeken en herhalen we waar nodig behandelde delen uit de eerste bijeenkomst.

Duur :
1e bijkomst ± 3 uur
2e bijeenkomst ± 1 uur
Datum :
op afspraak
Aantal deelnemers :
individueel of in een groepje van maximaal 3 personen.
Kosten :
€ 195,- individueel
€ 145,- pp - bij meerdere deelnemers

Werken met studiolicht

Deze workshop laat zien hoe je met ‘maakbaar’ licht je beeld kan beïnvloeden. Aan bod komen o.a. verschillende lichtvormers zoals softboxen, paraplu’s, reflectoren en refelctieschermen. Verder kijken we naar het gebruik van de lichtmeter en het juist instellen van de camera.
Na het behandelen van een stukje theorie volgt het praktisch gedeelte waarbij we daadwerkelijk een set gaan opbouwen.
Samen kijken we hoe je met een eenvoudige lichtopstelling tot een fraai beeld kan komen. Je kan zelf ervaren dat je niet over een grote hoeveelheid flitsers hoeft te beschikken om goede foto’s te maken.

Duur :
± 3 uur
Datum :
op afspraak
Aantal deelnemers :
individueel of in een groepje van maximaal 2 personen.
Kosten :
€ 175,- individueel
€ 140,- pp - bij meerdere deelnemers

Werken met Lightroom

Het software programma Adobe Photoshop Lightroom is een van de beste programma’s om al je gemaakte foto’s te beheren en te bewerken.
Hoe gebruiksvriendelijk dit programma ook is, de hoeveelheid aan mogelijkheden maakt dat het menigeen toch afschrikt. Dat is jammer. Lightroom maakt voor veel fotografen het bezit van Photoshop (elements) overbodig en biedt tevens een mooie oplossing om controle te houden over je foto-archief.
Tijdens deze cursus komen vrijwel alle onderdelen van Lightroom aan de orde. In ieder geval die functies die nodig zijn om snel en efficiënt met het programma te kunnen werken.

  • het importeren in Lightroom en archiveren van je foto’s. Ook wordt uitgelegd wat de noodzaak is om IPTC-informatie toe te kennen aan het bestand.
  • de bibliotheek van Lightroom
  • het bewerken van je foto’s
  • het gebruik van voorinstellingen (zowel bij importeren, bewerken als exporteren)
  • het aanpassen van de voorkeuren en de interface
  • het printen
  • diversen
Duur :
± 3 uur
Datum :
op afspraak
Aantal deelnemers :
individueel of in een groepje van maximaal 3 personen.
Kosten :
€ 185,- individueel
€ 135,- pp - bij meerdere deelnemers

Alle bijeenkomsten worden gegeven in mijn studio aan de Oudegracht 334 te Utrecht.

Alle genoemde tarieven zijn inclusief b.t.w. en kunnen op de dag van de cursus zelf voldaan worden (contant of via pin).